Qırx yaşdan sonra düzgün qidalanmamaq bu fəsadlara YOL AÇIR
Qırx yaşdan sonra qida və spirtli içkilərin istifadəsi ilə bağlı vərdişləri yenidən nəzərdən keçirmək lazımdır.
Mütəxəssislərin
fikrincə, bunun səbəblərindən biri yaşla əlaqədar metabolik proseslərin
ləngiməsidir. Belə ki, 40 yaşdan sonra zərərli maddələr bədəndən daha
pis xaric olunmağa başlayır, toxumaların yenidən qurulması baş verir.
Publika.az
tibb saytlarına istinadla xəbər verir ki, bundan əlavə, insulin daha
pis istehsal olunur və fermentativ aktivlik azalır.
Bu
dəyişikliklər qidanın assimilyasiya proseslərinə təsir edir - xüsusən bu
yaş dövründə yağlı qidalar orqanizm tərəfindən daha pis qəbul edilə
bilər. Nəticədə, zahirən tanış məhsullar mədə-bağırsaq traktının
problemlərini göstərən xoşagəlməz simptomlar yaratmağa başlayır.
Yaşlandıqca
və qocaldıqca insan orqanizmində alkoqolun emal üsulu dəyişir. Onun
parçalanması zamanı əmələ gələn toksinlərin xaric edilməsi yavaşıyır ki,
bu onların orqan toxumalarına mənfi təsirini daha da gücləndirir.
Qırx
yaşdan sonra insan öz pəhrizini və həyat tərzini yenidən qurmalıdır.
Əks-təqdirdə artıq çəki və digər problemlər bir çox xəstəliklərin
yaranmasına və inkişafına səbəb olacaq
Son xəbərlər
Ən çox oxunanlar
- Bu gün
- Bu həftə
- Bu ay